دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404
ایده خبر » اقتصادی » انرژی و زیرساخت‌ها؛ کلید آینده هوش مصنوعی | موقعیت ایده‌آل خاورمیانه در عصر هوش مصنوعی

انرژی و زیرساخت‌ها؛ کلید آینده هوش مصنوعی | موقعیت ایده‌آل خاورمیانه در عصر هوش مصنوعی

کد خبر: 20040

در حالی که فرصت‌های هوش مصنوعی بسیار زیاد است، ایجاد قدرت و زیرساخت‌های مورد نیاز برای پشتیبانی از آن یکی از بزرگترین چالش‌های جهان خواهد بود.

بازار؛ گروه بین الملل: «لینا تایارا»، مشاور صنعت زیرساخت‌های دیجیتال در طی مقاله ای نوشت: در قلب موج هوش مصنوعی، زیرساخت‌ها قرار دارند. پیشرفت‌های سریع در هوش مصنوعی، تقاضای بی‌سابقه‌ای را برای مراکز داده ایجاد می‌کند. اما کمبود برق قابل اعتماد در حال تبدیل شدن به یک تنگنای بزرگ است که موجی جهانی از سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی و دیجیتال را برانگیخته است. امروزه، هوش مصنوعی به طور فزاینده‌ای نه به عنوان یک روند گذرا، بلکه به عنوان یک ابزار ضروری جدید - درست مانند برق یا اینترنت - دیده می‌شود.

معاملات مرتبط با هوش مصنوعی اکنون حدود ۳ درصد از کل معاملات و ۱۵ درصد از کل سرمایه سرمایه‌گذاری شده را تشکیل می‌دهند

بازارهای خصوصی بر این موج خوش‌بینی سوار هستند. معاملات مرتبط با هوش مصنوعی اکنون حدود ۳ درصد از کل معاملات و ۱۵ درصد از کل سرمایه سرمایه‌گذاری شده را تشکیل می‌دهند. در عین حال، سرمایه‌گذاران خطرپذیر با سرعتی سرسام‌آور در حال تزریق پول به پلتفرم‌های کاربردی هوش مصنوعی هستند و نشانه‌های اولیه‌ای از یک حباب سرمایه‌گذاری احتمالی را نشان می‌دهند. بودجه برای پلتفرم‌های هوش مصنوعی به ۱۰ برابر سطح قبلی افزایش یافته است و ارزش‌گذاری‌ها پنج برابر بیشتر از سرمایه‌گذاری‌های معمول در سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر است.
برای این شرکت‌های هوش مصنوعی، میانگین ضریب بودجه حدود ۲۵ برابر درآمد است - و برای شرکت‌های برتر، این رقم به ۴۰ برابر می‌رسد. این ارقام خیره‌کننده، انتظارات قوی برای رشد و سود آینده را منعکس می‌کنند. شرکت‌های بزرگ فناوری همچنین بیش از پیش با اقتصاد جهانی در هم تنیده شده‌اند و اکنون حدود ۱۵ تریلیون دلار یا حدود ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند. اگر این شتاب ادامه یابد، این رقم می‌تواند به ۳۵ تریلیون دلار - یا حتی ۵۰ تریلیون دلار - افزایش یابد؛ اگر نفوذ هوش مصنوعی همچنان گسترش یابد و حدود ۳۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل دهد.
حمایت از این رشد نیاز به گسترش عظیم زیرساخت‌ها دارد. در طی دوران اولیه رونق اینترنت، ایالات متحده آمریکا در طی ۱۶ سال حدود ۲ گیگاوات ظرفیت مرکز داده ایجاد کرد. در دوران رایانش ابری، این میزان به ۶ گیگاوات افزایش یافت.

در حالی که فرصت‌های هوش مصنوعی بسیار زیاد است، ایجاد قدرت و زیرساخت‌های مورد نیاز برای پشتیبانی از آن یکی از بزرگترین چالش‌های جهان خواهد بود

امروزه، به لطف هوش مصنوعی، ایالات متحده آمریکا هر ساله بین ۲ تا ۷ گیگاوات ظرفیت اضافه می‌کند که نیمی از آن توسط شرکت‌های بسیار بزرگ هدایت می‌شود. در همین حال، خاورمیانه به لطف انرژی فراوان و مقرون به صرفه‌اش، در موقعیت ایده‌آلی برای بهره‌برداری در عصر هوش مصنوعی قرار دارد.
شرکت سرمایه‌گذاری جهانی KKR اخیراً از سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد دلاری در Gulf Data Hub، یک شرکت مرکز داده مستقر در امارات متحده عربی، با ۳۰۰ مگاوات ظرفیت جدید با هدف افزایش رشد هوش مصنوعی در سراسر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس - از جمله توسعه عمده در عربستان سعودی خبر داد
. اشتیاق هوش مصنوعی برای قدرت محاسباتی، سرمایه‌گذاری‌های عظیم در واحدهای پردازش گرافیکی را نیز افزایش می‌دهد. در طول شش تا هشت سال گذشته، اندازه خوشه‌های پردازنده مورد استفاده برای آموزش مدل هوش مصنوعی ۲۰ تا ۴۰ برابر افزایش یافته است که منجر به ظهور «پردیس‌های گیگا» عظیم با حداکثر ۱ میلیون پردازنده شده است.
اما با وجود این همه توسعه، دو سوال بزرگ مطرح می‌شود. آیا جریان سرمایه می‌تواند ادامه یابد و آیا پروژه‌های زیرساختی می‌توانند به اندازه کافی مقیاس‌پذیر شوند؟
شرکت سرمایه گذاری KKR به دو روند کلان جهانی اشاره می‌کند که می‌توانند آینده را شکل دهند: تخمین زده می‌شود که ۱۰۰ تریلیون دلار برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها در ۱۵ سال آینده مورد نیاز است و ۲۰۰ تریلیون دلار دیگر برای دستیابی به انتشار خالص صفر جهانی تا سال ۲۰۵۰ مورد نیاز است. در حالی که فرصت‌های هوش مصنوعی بسیار زیاد است، ایجاد قدرت و زیرساخت‌های لازم برای پشتیبانی از آن یکی از بزرگترین چالش‌های جهان خواهد بود.

منبع: tahlilbazaar-339001

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید